En offentlig undskyldning for 80'erne

Engang imellem sker der historiske hendelser som har betydning for hele menneskeheden. I Flæng (og andre byer) kan nævnes vende ploven, døve nyhederne og kinesernes succes med tæmme guldfisk.

Men det ses også at der forkommer grufulde uheld og fejltagelser, og så er det vigtigt at de ansvarlige kommer frem og siger "undskyld, det var en fejl, det må I aldrig gøre". Ellers vil hele menneskeheden komme til at hænge på denne bommert, og det kan endov føre til endnu flere misforståelser.

Engang glæmte en hr. Adolf H. at fremsige en sådan undskylning efter hans naturlige død (han fik vidst en kugle i hoved), og idag fimser det rundt med skaldede mænd der lider af tennis albue !!!

En anden gang påstod en "jomfru" at hendes gravilitet var en ganske naturlig ting. Af ukendet årsager troede hendes mand på hende. Enten har han været forfærdelig naiv, eller også har han som tømmer drukken en forfærdelig masse øl. "Jomfruen" glemte at sige undskyld for hendes lille hvide løgn, og den udviklede sig til en være gang tumult og hurlumhej lige fra Al Qusayman til An Nabk. Alt dette har idag fået den konsekvens at unge konfirmanter må sidde med tømmermænd bagers i kirken !!!

Engang var der en mand med navnet Gravballemanden som gik i parallelklasse med Droning Ingrid. Han var meget grim og brun og læder aktig i huden og var derfor meget deprimeret på trods af at han kunne læne sig Droning Ingrids skulder, der fik varige men. Og så blev han på et tidspunk meget træt og valgte at ligge sig til at sove i en mose. Grauballemanden glæmte at vågne op igen, men hvad værre er, så glemte han også at sige undskyld for ikke at vågne. Idag, mange år efter, må vi tvinges til at se programmer på DR2 om ham !!!

Engang i fortiden, nærme betegnet bondesamler-alderen, valge langt de fleste mennesker at få børn med folk der havde grimme fødder. De fik aldrig sagt undskyld, og dag er det stadig acceptabel at vælge en mage med grimme fødder, og dem er der nu rigtig mange af !!!

Der var engang en fru Gates der fik et barn der var lettere svagt seende, og gav ham et par tykke briller. Han blev drillet meget i skolen, men moren ville ikke indrømme hendes fejl. Den lille dreng voksede udenvidere op og ville vise verden at han kunne noget, hvad han ikke kunne. Og idag sidder de fleste og læser dette på en computer der er visse om vil gå ned om lidt på grund af "en ulovlig fejl i stak 467".

Det var et par eksempler på hvad der kan ske når bare ét menneske ikke får sagt undskyld. Så prøv at tænk på hvad der kan ske når en hel generation glemmer at sige undskyld !!! Her tænkes selvfølgelig på 80'erne, et meget dynkel og ond kapitel i verdenshistorien. Det er efterhånden et par år siden at 80erne toppede, og det er på tide at de ansvarlige kommer frem og siger undskyld for denne fejltagelse.
I gennem tiden har mange sagt at det hele er Kim Shumäkers idee og onde værk, og ja, hans bog "Min Kam" er en skræmende indsigt i hår, tøj og gummistøvle mode. Denne mand har helt sikket lokket mange med hans brand taler, men man må nok indse at det var en hel generation der havde fået det gale ben ud af sengen. Hvad der er mere skræmende, så var der ikke nogen kraftige protester imod den onde mand, man har nok ikke set ham som en trusel for menneskeheden. MEN alle dem der ikke direkte har taget kraftigt afstand fra Kim Shumarker er selv lige så skyldige, og bør vedkende deres ansvar. Vi må lære vores kommende generationer at noget så gruvækkende ikke må ske igen, for hvem ved, måske er der lige blevet født en ny Kim Shumaker der kan blive en kommende leder for "retrofirserne" !!!
(Det er iøvrigt en overreskelse at dette dunkle kapitel i verdenshistorien kommer efter de lækre 70'er, hvor farven brun og hænge patter prægede billedet. Det kan dog vises matematisk.)

Nedenstående findes et dementi som du bør udfylde, hvis du har deltaget i 80'erne.


 

80'er dementi


 

en undskyldning for alt i perioden 1978 til 1993


 

Jeg erklære hermed at jeg har været med til at skabe 80'erne, og at jeg på det dybeste undskylder for denne store fejltagelse. Jeg tager et medansvar for 80'erne og vil ikke lade mine fejltagelser gå ud over hele menneskeheden.

Jeg erkender at der har været et tidspunkt, hvor jeg ikke har tage kraftigt afstand fra:

surfing, hawaii skjorter, politiserier, walkman, packman, bondesliga hår, ris taffel, pastel farver, La Costa, chokolade muse, yoyo'er, coke, hårlak, svedbånd, gulkorn, airbrush kunst, stor strik, blody mary, el ogel, persienner, scate bords, beta max, ris lamper, reje coktales, karate film, BMX'er, bermuda shorts, Jens Okking, smølfer, digitalurer.

Udover at have medvirket til ovenstående vil jeg gerne tage et særligt ansvar for:

_________________________________________________

_________________________________________________

_________________________________________________


 

En sidste gang undskyld!


 

________________________
underskrift
 

NB: Har du tyske eller svenske rødder kan du få tilsendt et eksemplar der gå udover perioden 1978 til 1993.

Det skal siges at "Et Stykke med Bart?" allerede har taget initiativet til at sende en opfordring ud til nogle af de helt store søndere. Vi forventer således snarligt at modtage en undskyldning fra Gnaks for deres tekster og Jens Okking for at være strømer.

NB! Vi vil lige til sidst gøre opmærksom på at alle Hip Hoppere godt kan begynde at tænke over deres undskyldning.

Hjem - Indhold - Kontakt os